Up 2 Date

Saoedi-Arabië wil stad bouwen van 170 kilometer lange wolkenkrabber

foto: YouTube: The Telegraph
  1. Newschevron right
  2. Saoedi-Arabië wil stad bouwen van 170 kilometer lange wolkenkrabber

De kroonprins van Saoedi-Arabië heeft een bizar bouwproject gepresenteerd. Twee parallel aan elkaar gebouwde wolkenkrabbers zouden 170 kilometer lang door woestijngebied moeten trekken om een nieuwe stad te vormen, genaamd Neom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9 miljoen inwoners

Het gebouw, genaamd 'The Line', moet 170 kilometer lang, 500 meter hoog en 200 meter breed worden. In 2030 zouden er in Neom al 1,2 miljoen inwoners kunnen wonen, zegt Mohammed bin Salman, kroonprins van Saoedi-Arabië, in een presentatie. In 2045 moeten er maar liefst 9 miljoen mensen kunnen wonen. Scholen, stadsparken, winkels en andere faciliteiten worden op elkaar gebouwd in 'The Line'. Ook wordt de stad volledig autovrij en komt er een hogesnelheidstrein die je in 20 minuten van de ene naar de andere kant van de stad kan brengen.

Hernieuwbare energie

Neom moet 100 procent draaien op hernieuwbare energie en zou daarmee passen in de ambitie van Saoedi-Arabië om voor 2060 volledig uitstootvrij te zijn. Alle energie moet klimaatneutraal opgewekt worden, bijvoorbeeld door zonnepanelen of waterstofbranding, om het land voor te bereiden op een olieloos tijdperk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie