Up 2 Date

Nieuwe verdachte (27) aangehouden in moordzaak Peter R. de Vries

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe verdachte (27) aangehouden in moordzaak Peter R. de Vries

De politie heeft gisterenavond een nieuwe verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Het Openbaar Ministerie maakt bekend dat de 27-jarige man in Helmond werd gearresteerd.

(Indirecte) betrokkenheid

Het Openbaar Ministerie maakt niet bekend welke rol de man precies had tijdens de moord. Zijn rol wordt omschreven als (indirecte) betrokkenheid. Politie en justitie vermoeden dat de man deel uitmaakt van een criminele organisatie die tegen betaling geweldsopdrachten uitvoert. De man zit momenteel vast en mag enkel contact hebben met zijn advocaat.

Zes mensen in totaal aangehouden

Voor de moord op Peter R. de Vries zijn direct na de aanslag twee mannen aangehouden. Delano G. en Kamil E. staan terecht voor het doden van de misdaadverslaggever. Verder zijn eerder deze maand drie mannen opgepakt voor betrokkenheid bij de moord. Onder meer Krystian M. werd aangehouden, die banden zou hebben met de 'criminele organisatie' van Ridouan Taghi.

Kort na Krystian M. werden in Spanje en Curaçao twee mannen aangehouden. Justitie verdenkt de twee ervan na de moord de op straat liggende Peter R. de Vries te hebben gefilmd en de video's te hebben verspreid, om op die manier een extra grote schok in Nederland teweeg te brengen. In totaal zijn er nu zes mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de moord op Peter R. de Vries.

Zaak uitgesteld tot na de zomer

Tegen de verdachten Delano G. en Kamil E. is door het Openbaar Ministerie levenslang geëist. Vanwege verklaringen van een nieuwe getuige is de uitspraak in de zaak uitgesteld tot na de zomer.

Ster advertentie
Ster advertentie