Up 2 Date

Poolse man (27) aangehouden op verdenking van aansturen moord Peter R. de Vries

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Poolse man (27) aangehouden op verdenking van aansturen moord Peter R. de Vries

Er is een verdachte opgepakt voor het aansturen van de moord op Peter R. de Vries. Het gaat om een 27-jarige Poolse man, zo meldt het Openbaar Ministerie. Onder meer Het Parool en het AD schrijven dat het Krystian M. uit het Gelderse Ochten is, die waarschijnlijk gelinkt kan worden aan Ridouan Taghi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangestuurd via versleutelde berichten

Krystian M. zou op de dag van de aanslag op Peter R. de Vries moordverdachten Delano G. en Kamil. E rechtstreeks hebben aangestuurd via versleutelde berichten. Die werden gevonden op een telefoon in de auto waarin de twee verdachten werden opgepakt, zo'n 45 minuten na het neerschieten van de misdaadjournalist.

M. is vandaag gearresteerd en zat al vast voor een poging tot moord in Zeewolde vorig jaar. Het OM schrijft dat hij momenteel alleen contact mag hebben met zijn advocaat en laat verder geen informatie los.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Gelinkt aan Taghi'

Krystian M. zou volgens de kranten te linken zijn aan Ridouan Taghi, wat niet is bevestigd door het OM. Taghi wordt gezien als de opdrachtgever van de moord, omdat Peter R. de Vries de vertrouwenspersoon was van Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces.

Levenslang geëist

Peter R. de Vries werd vorig jaar op 6 juli neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. Het OM eiste vorige maand levenslange celstraffen tegen moordverdachten Delano G. en Kamil E. Op 14 juli volgt de uitspraak van de rechter.

Ster advertentie
Ster advertentie