Up 2 Date

Rechtszaak moord Peter R. de Vries van start, vandaag strafeis verwacht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak moord Peter R. de Vries van start, vandaag strafeis verwacht

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de verdachten van de moord op Peter R. de Vries gaat vandaag van start. De 22-jarige Delano G. en de 35-jarige Kamil E. verschijnen tijdens dit proces voor de rechter. Naar verwachting komt het Openbaar Ministerie vandaag met een strafeis.

Schutter en bestuurder

Delano G. is volgens het OM degene die Peter op 6 juli 2021 neerschoot. Dat gebeurde toen de misdaadjournalist van zijn werk bij RTL Boulevard in het centrum van Amsterdam naar zijn auto liep. Kamil E. zou de vluchtauto hebben bestuurd en Peter voor de moord in de gaten hebben gehouden.

Veel bewijs

De twee verdachten werden nog geen uur na de aanslag gearresteerd op de snelweg. Het moordwapen lag toen in hun auto. Volgens het OM is er verder veel bewijs, bestaande uit onder andere dna-sporen en versleutelde chatberichten.

Kamil E. heeft tot nu toe ontkend iets van de moord af te weten. Hij claimt honderd euro te hebben gekregen om een onbekende naar Amsterdam te brengen en verder van niks te weten. Delano G. heeft vooral gezwegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Strafeis

Vandaag komt het OM aan het woord in de rechtszaal en wordt bekendgemaakt welke feiten er op tafel liggen en welke straf er wordt geëist. Naar verwachting worden daarbij beelden van de verdachten laten zien, onder andere waarop zij aan het 'proefschieten' zijn.

Verder maken de zoon en dochter van Peter R. de Vries vandaag gebruik van hun spreekrecht. De advocaten van de verdachten krijgen volgende week het woord. De uitspraak staat gepland voor 14 juli.

Ster advertentie
Ster advertentie