Up 2 Date

Delano G. tegen familie Peter R. De Vries: "Wens u oprecht sterkte"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Delano G. tegen familie Peter R. De Vries: "Wens u oprecht sterkte"

Delano G., de man die wordt verdacht van het neerschieten van Peter R. De Vries, heeft vandaag tijdens de tweede procesdag in Amsterdam het stilzwijgen doorbroken en de familie van de overleden misdaadjournalist sterkte gewenst.

Recht op vervolging

De zitting stond vandaag vooral in het teken van de verdediging. Waar de advocaten van medeverdachte Kamil E. pleitten voor vrijspraak, verklaarden de advocaten van G. dat de levenslange eis van het Openbaar Ministerie (OM) een veel te hoge straf is. Verder zeiden de advocaten van G. niet blij te zijn met het dossier dat geanonimiseerd is, waardoor ze geen verklaringen konden toetsen en er sprake zou zijn van een oneerlijk proces. De advocaten van de 22-jarige G. zouden graag zien dat de rechtbank bepaalt dat het OM het recht op vervolging heeft verspeeld.

Oprecht alle sterkte

Delano G. had tot het einde van de zitting nog geen woord gezegd over de zaak en had zich steeds op zijn zwijgrecht beroepen. Totdat de rechter hem vandaag de mogelijkheid gaf om gebruik te maken van het laatste woord. G. pakte een briefje uit zijn zak en zei: "Ik heb ervoor gekozen om wat te zeggen. Wetende dat het wordt ontkracht of als ongeloofwaardig wordt gezien. Ik wil mijn medeleven tonen aan alle nabestaanden en voel wel degelijk met u allen mee. Ik wens u oprecht alle sterkte toe."

Zijn mededeling leidde in de rechtbank zichtbaar tot verbazing. De rechtbank doet op 14 juli om 10.00 uur uitspraak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie