Up 2 Date

Vriendin Peter R. de Vries: "Mijn wereld stortte in toen ik hoorde dat hij was neergeschoten"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vriendin Peter R. de Vries: "Mijn wereld stortte in toen ik hoorde dat hij was neergeschoten"

Het proces tegen de verdachten van de moord op Peter R. de Vries is vanochtend hervat. De behandeling van de zaak begon met het spreekrecht van journaliste Tahmina Akefi, de partner van De Vries, die niet wilde dat de verdachten, Kamil E. en Delano G., haar aankeken toen ze haar verhaal deed.

"We werkten aan onze toekomst"

Akefi vertelde onder andere dat zij en De Vries plannen hadden om samen een boek te schrijven over hun relatie en uiteindelijk wilden gaan trouwen. "Terwijl wij werkten aan onze toekomst, hadden deze twee (Delano G. en Kamil E., red.) bepaald dat Peter er niet meer mocht zijn", zei de Rijnmond-journaliste. "De stappen die Peter op 6 juli zette, hadden hem naar mij moeten brengen. In plaats daarvan eindigde hij in het ziekenhuis. Mijn wereld stortte in toen ik hoorde dat hij was neergeschoten."

Ook vertelde Akefi dat ze de beelden van hoe De Vries werd achtervolgd "heel confronterend" vond en dat ze nog altijd niet kan geloven dat hij er niet meer is. "Een deel van mij staat nog steeds langs de kant van de weg, starend naar mijn telefoon, naar de berichtjes die ik aan Peter stuurde, in de hoop dat de vinkjes blauw kleuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Helse beproeving"

Akefi richtte zich aan het einde van haar spreekrecht tot Delano G. en Kamil E. en noemde het "een helse beproeving om op twee meter afstand te zitten van twee kille moordenaars". "Stuitend is de minachting die de schutter vertoont door te zwijgen. Iedere idioot kan de trekker overhalen, dat blijkt maar weer. Maar om te praten, daar is lef voor nodig."

Ten slotte liet de journaliste weten dat ze hoopt dat de twee verdachten een passende straf opgelegd krijgen. "Een man die vocht voor rechtvaardigheid is zoveel onrecht aangedaan. Ik heb niet de illusie dat deze twee gewetenloze figuren een spoor van berouw hebben. Als je in staat bent een ander af te slachten en er plezier in hebt dit voor te bereiden, dan is elk menselijk gevoel je onbekend."

Ster advertentie
Ster advertentie