Up 2 Date

Nog twee mannen aangehouden voor betrokkenheid moord Peter R. de Vries.

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nog twee mannen aangehouden voor betrokkenheid moord Peter R. de Vries.

Er zijn nog twee verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Dat maakt het OM bekend. Het gaat om een 26-jarige man die in Spanje is aangehouden en een 27-jarige man die op Curaçao is aangehouden. Ze hebben allebei de Nederlandse nationaliteit. Waarvoor de mannen precies zijn aangehouden, kan het OM nog niet zeggen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmen

Volgens Het Parool waren de twee mannen mogelijk in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam toen De Vries werd neergeschoten. De krant schrijft dat de mannen daar mogelijk filmpjes hebben gemaakt en die expres zo snel mogelijk hebben verspreid om de maatschappelijke schok van de schietpartij zo groot mogelijk te maken.

Overleveren

De 27-jarige verdachte die op Curaçao werd aangehouden, wordt binnenkort naar Nederland overgebracht. Bij de 26-jarige man die in Spanje werd aangehouden, zal de overleveringsprocedure naar verwachting minimaal enkele weken in beslag nemen.

Verdachten

In totaal zijn er nu vijf verdachten in de zaak aangehouden. Gisteren werd bekend dat ook de 27-jarige Krystian M was opgepakt. Hij zou op de dag van de aanslag op Peter R. de Vries moordverdachten Delano G. en Kamil. E rechtstreeks hebben aangestuurd.

LEVENSLANG GEËIST

Peter R. de Vries werd vorig jaar op 6 juli neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. Het OM eiste vorige maand levenslange celstraffen tegen moordverdachten Delano G. en Kamil E. Op 14 juli volgt de uitspraak van de rechter.

Ster advertentie
Ster advertentie