Up 2 Date

Kabinet komt in actie voor huurders in de knel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet komt in actie voor huurders in de knel

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat dit jaar de grootste huurstijging sinds 2014 heeft plaatsgevonden. Volgens het CBS zijn de huren met bijna 3 procent gestegen en dat valt verkeerd bij de oppositie in de Tweede Kamer. Zij wilden juist dat minister Ollongren de huur bevriest, door de gevolgen van de coronacrisis. Dat gebeurt niet, maar de minister belooft wel dat het kabinet huurders in de knel gaat helpen.

Maatregelen om te helpen

Tijdens het Tweede Kamer-debat beloofde de minister dat het kabinet volgende week met maatregelen komt om mensen met financiële problemen door een hoge huur tegemoet te komen. Het gaat hierbij voornamelijk om mensen die een steeds hogere huur moeten betalen, terwijl hun inkomen niet meestijgt en ze geen huurtoeslag krijgen.

Oppositie niet tevreden

Toch neemt het grootste gedeelte van de oppositie, waaronder GroenLinks, SP en PVV, hier geen genoegen mee. Zij willen dat Ollongren de jaarlijkse huurverhoging voor iedereen terugdraait. Daar wil de minister echter niet in meegaan.

Bekendmaking op Prinsjesdag

Welke maatregelen er precies zullen worden genomen, wilde de minister nog niet bekendmaken. Dit zal pas naar buiten komen op Prinsjesdag, aangezien de regering dan zijn begrotingsplannen bekendmaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie