Up 2 Date

Japan opgeschrikt door zware aardbeving, tsunamiwaarschuwing ingetrokken

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Japan opgeschrikt door zware aardbeving, tsunamiwaarschuwing ingetrokken

Het noordoosten van Japan werd vandaag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.3 op de schaal van Richter. De lokale autoriteiten hadden ook een tsunamiwaarschuwing afgegeven, maar die is inmiddels ingetrokken.

Stroomuitval

Volgens de Japanse nationale televisiezender NHK waren er golven van 20 centimeter hoog op verschillende plekken langs de noordoostelijke kust van het land. De autoriteiten waarschuwden inwoners om niet naar de kust te gaan vanwege de kans op een vloedgolf en naschokken.

De aardbeving veroorzaakte ook een stroomstoring, waardoor miljoenen huishoudens en bedrijven zonder stroom zitten in de getroffen regio's. Tot zover zijn er nog geen meldingen van slachtoffers of enorme schade.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fukushima

Het epicentrum lag volgens het Japans Meteorologisch Agentschap voor de kust van Fukushima, waar elf jaar geleden een aardbeving met een kracht van 9.0 op de schaal van Richter plaatsvond. Die beving zorgde niet alleen voor een tsunami, maar ook voor een kernramp die enorme verwoestingen veroorzaakten.

Ster advertentie
Ster advertentie