Up 2 Date

Wereldwijd duizenden mensen de straat op voor klimaatmarsen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wereldwijd duizenden mensen de straat op voor klimaatmarsen

Wereldwijd zijn er vandaag, op Global Day for Climate Justice, duizenden mensen de straat op gegaan om aandacht te vragen voor het klimaat. Van Amsterdam tot de Filipijnen: over de hele wereld liepen duizenden mensen in een klimaatmars.

Wereldwijd

In Zuidoost-Azië en Australië zijn de klimaatmarsen al afgerond, terwijl de betogingen in Europa nog voortduren. In de grootste Australische steden, Melbourne en Sydney, hebben zaterdag circa duizend mensen gedemonstreerd. Ook in de Filipijnen, Indonesië en Zuid-Korea gingen mensen massaal de straat op.

In Europa zijn onder meer in Glasgow, waar de klimaattop van de Verenigde Naties wordt gehouden, Amsterdam, Parijs en Brussel demonstraties geweest. In Amsterdam is de klimaatmars nog in volle gang: duizenden mensen zijn van de Dam onderweg naar het Westerpark.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote aantallen

De politie durft nog geen schatting te maken van het aantal demonstranten. De organisatoren van de klimaatmars in Amsterdam hopen op het grootse klimaatprotest van Nederland, wat neerkomt op meer dan 40.000 deelnemers. Dat aantal werd gehaald bij de editie van maart 2019 in de hoofdstad. In Glasgow worden, ondanks de regen, tussen de 50.000 en 100.000 betogers verwacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie