Up 2 Date

Villa van Donald Trump binnengevallen door FBI

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Villa van Donald Trump binnengevallen door FBI

De FBI heeft vannacht de woning van Donald Trump doorzocht. In de villa in Palm Beach, Florida zouden agenten op zoek zijn geweest naar vertrouwelijke documenten.

'Niet nodig of gepast'

De voormalige president van de Verenigde Staten deelde het nieuws zelf via zijn eigen sociale netwerk Truth Social. "Mijn prachtige huis, Mar-a-Lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten", schrijft Trump. "Nadat ik heb meegewerkt met de relevante overheidsorganisaties, was deze onaangekondigde inval in mijn huis niet nodig of gepast." Ook beschuldigt hij de "radicaal-linkse Democraten" ervan hem te willen weerhouden zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrouwelijke documenten

Anonieme bronnen vertellen aan The New York Times dat de FBI-agenten op zoek waren naar documenten die Trump zou hebben meegenomen uit het Witte Huis. Het zou gaan om vijftien dozen met onder meer vertrouwelijke documenten. Normaal gesproken moeten deze documenten bij het overheidsarchief worden gevoegd nadat een president is afgetreden. Trump vertraagde het inleveren van deze documenten maandenlang en deed dat pas nadat er werd gedreigd met actie. Met het binnenvallen van zijn villa wilde de FBI naar verluidt controleren of de oud-president wel alles heeft ingeleverd.

Ster advertentie
Ster advertentie