Up 2 Date

Minister Kuipers denkt dat alle coronamaatregelen dit jaar overboord kunnen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Minister Kuipers denkt dat alle coronamaatregelen dit jaar overboord kunnen

Volgens minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is het goed denkbaar dat we later dit jaar afscheid kunnen nemen van alle coronamaatregelen. Dat liet de minister vanmiddag weten na een overleg met bewindslieden over de coronamaatregelen.

Aantal besmettingen moet omlaag

"Daar zou ik sterk rekening mee houden", aldus Kuipers over het afschaffen van de maatregelen. Voordat alle coronamaatregelen overboord kunnen, moet het aantal besmettingen nog wel drastisch omlaag. Dat steeg de afgelopen weken sterk, maar zorgde niet voor een forse stijging van het aantal ziekenhuisopnames. Inmiddels is het aantal besmettingen weer aan het dalen en is het aantal ziekenhuisopnames lichtjes gestegen.

Versoepelingen

Vorige week werd bekend dat het kabinet mogelijk met versoepelingen komt voor onder meer de horeca en festivals. Restaurants en cafés moeten op dit moment nog om 22.00 uur sluiten, maar Haagse bronnen melden dat de sluitingstijd waarschijnlijk naar middernacht gaat. Dat geldt ook voor clubs en discotheken. Daarnaast vervalt mogelijk het thuiswerkadvies, alsook het advies om maximaal vier mensen per dag thuis te ontvangen.

Coronapersconferentie

Morgenavond om 19:00 uur houdt minister Kuipers een persconferentie waarin duidelijk wordt welke maatregelen komen te vervallen. Vanavond en morgenmiddag zullen er nog overleggen plaatsvinden over de versoepelingen. Premier Rutte zal voor het eerst niet bij de persconferentie zijn, vanwege een debat in de Eerste Kamer.

Ster advertentie
Ster advertentie