Up 2 Date

Koppel aangehouden op Schiphol na ontsnapping uit quarantainehotel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Koppel aangehouden op Schiphol na ontsnapping uit quarantainehotel

Op Schiphol is gisteren een echtpaar aangehouden dat uit een quarantainehotel was gevlucht. De man uit Spanje en de vrouw uit Portugal verbleven in een hotel voor positief geteste reizigers uit Zuid-Afrika, maar wisten in een vliegtuig richting Spanje terecht te komen. Vlak voor vertrek werden ze opgepakt door de Koninklijke Marechaussee.

Misdrijf

Hoe het koppel uit het hotel in Badhoevedorp heeft weten te sneaken, is nog een mysterie. "Diverse partijen zorgen ervoor dat niemand het hotel in of uit kan, waaronder politie en marechaussee. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is niet bekend", aldus een woordvoerder van de marechaussee tegen de NOS.

Het verbreken van de quarantaineregels is een misdrijf en het stel krijgt dan ook een proces-verbaal. Voor nu zijn de twee besmette reizigers overgedragen aan de GGD. "Het is vervolgens aan het Openbaar Ministerie om te bepalen wat er verder gaat gebeuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omicronvariant

In Zuid-Afrika is onlangs een nieuwe coronavariant ontdekt, de zogeheten omicronvariant. Daar zijn veel zorgen over, omdat nog niet helemaal duidelijk is hoe snel deze zich verspreidt en of de huidige vaccins er tegen beschermen.

Sinds een paar dagen geldt er daarom een vliegverbod voor vluchten uit landen in het zuiden van Afrika. Reizigers die van Zuid-Afrika op Schiphol landen, moeten zich direct laten testen in een speciale teststraat. Van de 624 passagiers uit Zuid-Afrika die vrijdag arriveerden, testten er 61 positief. Zij zitten in quarantaine. Zeker dertien zijn besmet met de omicronvariant. Hoeveel mensen er in totaal in het quarantainehotel verblijven, is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie