Up 2 Date

'Vanaf zondag geldt avondlockdown, mondkapjesplicht op scholen vanaf groep zes'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Vanaf zondag geldt avondlockdown, mondkapjesplicht op scholen vanaf groep zes'

Vanaf zondag zullen veel sectoren, waaronder de horeca, de cultuursector en niet-essentiële winkels, hun deuren moeten sluiten tussen 17:00 en 05:00 uur. Dat melden Haagse bronnen aan de NOS. Scholen zouden wel open mogen blijven.

Mondkapjesplicht op scholen

Volgens ingewijden zal voor leerlingen vanaf groep zes een mondkapjesplicht gaan gelden. Op basisscholen en middelbare scholen moeten kinderen op de gangen altijd een mondkapje dragen. Gisteren adviseerde het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet al om scholen niet te sluiten, omdat dat schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Ook vandaag werd er weer over de maatregel overlegd met adviseurs van het RIVM en verschillende burgemeesters.

"Barre winter"

Gisteren werd al bekend het OMT het kabinet had geadviseerd om de horeca en niet-essentiële winkels om 17:00 uur te sluiten. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft al meermaals aangegeven dat er meer gedaan moet worden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo zei hij vandaag nog dat mensen zich "schrap moeten zetten voor een barre winter". Daarmee doelt hij op de maatregelen die vanavond aangekondigd zullen worden.

Persconferentie

Om 19:00 uur vanavond zullen demissionair premier Mark Rutte en De Jonge weer een coronapersconferentie geven. Aanvankelijk stond de persconferentie gepland voor 3 december, maar vanwege de toenemende besmettingscijfers is deze vervroegd naar 26 november.

Ster advertentie
Ster advertentie