Up 2 Date

Actrice uit de kleren tijdens de Franse Oscars uit protest tegen sluiting van cultuursector

foto: Bertrand GUAY / AFPfoto: Bertrand GUAY / AFP
  1. Newschevron right
  2. Actrice uit de kleren tijdens de Franse Oscars uit protest tegen sluiting van cultuursector

De 46e uitreiking van de Césars, de belangrijkste filmprijs van Frankrijk, ging er anders aan toe dan verwacht. Grote namen uit de Franse filmwereld spraken zich uit tegen de maandenlange sluiting van de cultuursector.

Bioscopen dicht

De Césars vonden vrijdagavond plaats in de concertzaal Olympia in Parijs. Vanwege het coronavirus was er geen publiek aanwezig en mochten alleen de genomineerden in de zaal zitten. Onder meer de Franse actrice Corinne Masiero pakte haar moment om zich uit te spreken tegen de huidige coronamaatregelen in Frankrijk. Een hoop bedrijven zijn weer open, maar de regering heeft ervoor gekozen om de bioscopen dicht te laten.

'Geen cultuur, geen toekomst'

Corinne was aanwezig om de prijs uit te reiken voor het beste kostuumontwerp, maar ze had ook iets anders voorbereid. Op het podium kleedde ze zich uit en op haar lichaam stond geschreven: "Geen cultuur, geen toekomst. Geef ons de kunst terug, Jean." Met Jean doelde ze op premier Jean Castex.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onbegrijpelijk

Ook andere namen uit de filmwereld gebruikten het podium om de regering te confronteren. "Mijn kinderen kunnen naar de Zara gaan, maar niet naar de bioscoop. Het is onbegrijpelijk", zei filmproducent Stephane Demoustier tijdens zijn danktoespraak. Hij won de prijs voor beste scenario voor de film La Fille au bracelet.

Ster advertentie
Ster advertentie