Naar homepage
Up 2 Date

Politie: haast om avondklok werd verongelukte Hicham (17) mogelijk fataal

foto: ADfoto: AD
  1. Newschevron right
  2. Politie: haast om avondklok werd verongelukte Hicham (17) mogelijk fataal

De 17-jarige Hicham uit Zeist kwam vorige week woensdag om het leven, nadat hij op zijn scooter door een auto werd geschept. Door middel van een politieonderzoek is nu aangetoond dat Hicham mogelijk door rood reed, omdat hij op tijd thuis wilde zijn voor de avondklok.

Geschept door auto

Hicham reed woensdag rond 20.45 uur naar huis, toen hij net klaar was met het werken in de snackbar waar hij een bijbaantje had. Hicham wilde met zijn scooter oversteken op een kruising, maar werd geschept door een auto, waardoor hij ernstig hoofdletsel opliep. Hij werd na het ongeluk met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed korte tijd later.

Haast om avondklok

Uit technisch onderzoek van de politie is inmiddels gebleken dat de 72-jarige bestuurder die Hicham aanreed geen schuld heeft. De bestuurder reed namelijk door groen en Hicham door rood. "Gezien het tijdstip van de aanrijding vermoeden we dat Hicham vanwege de avondklok op tijd thuis wilde zijn", vertelt een woordvoerder van Politie Midden-Nederland aan FunX. "Helaas is er geen zekerheid. Het blijft een aanname, omdat we het Hachim niet zelf meer kunnen vragen. De trieste omstandigheden waaronder deze jongen is overleden, raken ons allemaal."

'Hij wilde van alles'

Afgelopen donderdag werd Hicham herdacht door honderden jongeren en familieleden. "Dinsdag vertelde hij trots dat hij zijn rijbewijs had gehaald. Hij zou een auto gaan halen en dan zouden we samen leuke dingen gaan doen", zei Hichams collega Chandel (17) in gesprek met het AD. "Hij wilde van alles. Makelaar worden, in de bouw werken, iets in de horeca beginnen. Hij had het altijd wel ergens over."

Ster advertentie
Ster advertentie