Up 2 Date

Concept-regeerakkoord per ongeluk in de trein gevonden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Concept-regeerakkoord per ongeluk in de trein gevonden

Er worden dagelijks verloren voorwerpen in de trein gevonden, maar één reiziger deed onlangs wel een hele bijzondere vondst. Er lag namelijk een geheim document in een coupé met daarin een concept-regeerakkoord dat de VVD en het CDA in september schreven. Dat meldt De Volkskrant, die het document in handen heeft.

Plannen regeerakkoord

Al maanden zijn politieke partijen bezig met de langste Nederlandse kabinetsformatie ooit. Uit het stuk blijkt nu dat de partijen van Mark Rutte en Wopke Hoekstra 29 september al tot een akkoord zijn gekomen en het eens zijn met de hoofdlijnen. Ze houden daarbij veel rekening met de plannen van D66.

In het akkoord staat onder andere dat de partijen grote maatregelen willen om iets tegen de crisis op de woningmarkt te doen. Daarnaast hebben ze ambitieuze klimaatplannen, willen ze kinderopvang voor 'veel mensen' gratis maken, meer migranten toelaten en het minimumloon verhogen. Alle plannen uit het gevonden regeerakkoord kun je hier lezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gert-Jan Segers zegt sorry

Inmiddels is bekend wie het document heeft laten liggen in de trein vanuit Den Haag. Gert-Jan Segers, leider van de ChristenUnie, heeft op Twitter bekend dat hij het was. "Het stomste wat je kan overkomen", schrijft hij. "Ik reis met de trein op en neer naar Den Haag. Dat is een fijne manier van reizen en gaat bijna altijd goed. Maar nu ging het een keer heel erg fout. Ik ben een mens en heb iets heel doms gedaan. Sorry."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie