Up 2 Date

'Lichaam van veertienjarige Tamar mogelijk versleept na dodelijke aanrijding'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Lichaam van veertienjarige Tamar mogelijk versleept na dodelijke aanrijding'

De veertienjarige Tamar uit Marken kwam vorige zomer om het leven nadat ze werd geschept door een auto. Volgens een onderzoek van een ongevallendeskundige is haar lichaam versleept naar de berm. De advocaat van de nabestaanden, Sébas Diekstra, maakte dit online bekend.

Discussie

Na een discussie over bedtijd in de nacht van 25 juli 2020 verliet Tamar haar huis. De politie vond haar lichaam later in de berm van de Zeedijk tussen Marken en Monnickendam. Onderzoek wees uit dat ze op slag dood was.

Gat in de weg

Een 28-jarige Duitser was verantwoordelijk voor de aanrijding, maar volgens het Openbaar Ministerie had hij niet kunnen vermoeden dat er sprake was van een ongeval. De man zou namelijk zijn doorgereden, omdat hij dacht dat hij een gat in de weg had geraakt. De bestuurder kreeg enkel een boete omdat hij ten tijde van het ongeluk op zijn telefoon zat.

Sporen van verplaatsing

Het verhaal lijkt nu een andere wending te krijgen. Volgens ongevallendeskundige Willem Baan Hofman moet Tamar na de aanrijding zijn verplaatst. Deze conclusie trekt hij op basis van de op de weg gevonden sporen. Forensisch patholoog Frank van de Goot heeft laten weten dat hij dit scenario niet kan uitsluiten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervolgstappen

"Je kunt duidelijk zien dat het slachtoffer eerst vooruit is geschoven en dat er dan een hoek in zit. Wij analyseren honderden ongevallen en die hoek kan niet zijn gekomen als gevolg van een aanrijding of een ongeval", legt de ongevallendeskundige uit. Het Openbaar Ministerie heeft dit scenario onderzocht, maar kon op haar lichaam of kleding geen DNA van de inzittenden van de auto vinden. Op Twitter laat de advocaat weten dat de nabestaanden nader onderzoek afwachten, voordat ze eventuele vervolgstappen nemen.

Ster advertentie
Ster advertentie