Up 2 Date

Fooi van $4500 verzameld voor ober na homofobe actie van klanten

foto: Facebook: Do Good Tour
  1. Newschevron right
  2. Fooi van $4500 verzameld voor ober na homofobe actie van klanten

"De service was goed, maar wij geven geen fooi aan zondige homoseksuelen", las een ober op de bon nadat hij een paar klanten had bediend. Honderden mensen kwamen vervolgens bijeen om een enorme fooi te verzamelen voor de ober. Uiteindelijk werd er 4500 dollar verzameld.

Bonnetje op Facebook gedeeld

De ober, die niet geïdentificeerd wilde worden, las een homofobe boodschap op een bon terwijl hij aan het werk was in een restaurant in Madison (Wisconsin) van een paar klanten die weigerden een fooi achter te laten vanwege zijn seksualiteit.

Een afbeelding van het bonnetje dat op Facebook werd geplaatst, toonde aan dat de klanten hun rekening van 142 dollar betaalden, maar niets achterlieten voor de ober, waarbij ze hun reden duidelijk maakten in een briefje dat luidde: "De service was goed, maar we geven geen fooi aan zondige homoseksuelen."

4500 dollar fooi

Het incident trok de aandacht van Eric Salzwedel, de mede-oprichter van de lokale non-profit groep Do Good Wisconsin, die werkt aan het uitvoeren van 'willekeurige daden van vriendelijkheid' voor lokale gemeenschapsleden. Salzwedel deelde het bonnetje op sociale media en kreeg een ongelofelijke respons toen honderden mensen bijdroegen om de fooi van de ober te betalen en een beetje daar bovenop.

In totaal slaagde Do Good Wisconsin erin om een ongelooflijke 4500 dollar in te zamelen voor de ober via 250 individuele donaties, zodat Salzwedel de ober kon verrassen met het gebaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie