Up 2 Date

Kabinet steekt miljoenen in extra coronabanen in de zorg

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet steekt miljoenen in extra coronabanen in de zorg

Het demissionair kabinet gaat extra geld vrijmaken voor een subsidieregeling voor coronabanen in de zorg en de Nationale Zorgkas. Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid heeft bekendgemaakt dat het voor volgend jaar gaat om 47,5 miljoen euro.

Groot tekort

Er is momenteel een groot tekort aan personeel in de zorg. Volgens De Jonge zijn er dit jaar door subsidies al ongeveer 7.200 banen gecreƫerd binnen de branche. Het kabinet heeft vanwege '''de aanhoudende druk op de zorg en de onzekerheid over de effecten van de omikronvariant op het aantal ziekenhuisopnames'' besloten om opnieuw extra geld vrij te maken, schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Reguliere zorg uitgesteld

Door het coronavirus zijn veel behandelingen binnen de reguliere zorg uitgesteld. Om de extra druk op te kunnen vangen, zijn er meer mensen nodig zodat bijvoorbeeld operaties binnen de reguliere zorg niet uitgesteld hoeven te worden. Met de investering hoopt het kabinet ruimte te maken voor onder meer extra zorgassistenten en administratiepersoneel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie