Up 2 Date

Politiemedewerkers buiten functie gesteld na discriminerende uitingen in filmpje

foto: ter illustratie - Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Politiemedewerkers buiten functie gesteld na discriminerende uitingen in filmpje

Zes politiemedewerkers van de regio Oost-Nederland zijn voorlopig buiten hun functie gesteld vanwege een filmpje dat is opgedoken uit hun vrije tijd. In het filmpje doen de medewerkers discriminerende uitspraken over mensen op straat in Parijs.

Discriminerend

De politiemedewerkers waren afgelopen vrijdag samen naar de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in Parijs gegaan. In een opgedoken filmpje op social media is te horen hoe zij vanuit een busje commentaar geven op mensen op een markt in de Franse hoofdstad. "Er staat er eentje met een bomgordel", wordt er onder andere geroepen. "Wil je meer of minder? Minder! Minder!", klinkt het vervolgens.

Onderzoek

In gesprek met Omroep Gelderland laat de politiechef van Oost-Nederland weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de beelden. "Als politie zijn wij erg geschrokken van deze beelden en uitlatingen, want wij willen een politie zijn van én voor iedereen. Het gedrag van deze collega's, ook al waren ze in privétijd, past hier niet bij en is volstrekt onacceptabel", aldus de politiechef. De medewerkers mogen gedurende het onderzoek niet op politielocaties komen.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie