Up 2 Date

Bilal Wahib weer op vrije voeten, geen aangifte tegen hem gedaan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bilal Wahib weer op vrije voeten, geen aangifte tegen hem gedaan

Bilal Wahib heeft het politiebureau verlaten. Zijn advocaat Nienke Hoogervorst zegt tegen RTL Boulevard dat er geen aangifte is gedaan tegen de acteur, die een minderjarige jongen aanzette om zijn geslachtsdeel te laten zien tijdens een livestream op Instagram.

Onderzoek gaat verder

"Hij is vandaag twee maal gehoord en heeft ook verklaringen afgelegd", laat Hoogervorst weten. "Er is geen aangifte tegen hem gedaan."

Hoewel er geen aangifte tegen Bilal is gedaan, blijft hij wel verdachte en wordt de zaak nog verder onderzocht door de politie. Zo kan een verdachte ook zonder aangifte worden vervolgd door het Openbaar Ministerie.

Livestream

Bilal spoorde gisterenavond een minderjarige jongen aan om zijn geslachtsdeel te laten zien tijdens een livestream op Instagram, waaraan ook Oussama Ahammoud deelnam. Bilal beloofde het slachtoffer zelfs 17.000 euro als hij het zou doen. De jongen liet uiteindelijk zijn geslachtsdeel zien terwijl duizenden mensen meekeken.

Uiteindelijk werd Bilal vanmiddag aangehouden op verdenking van het verspreiden van kinderporno. Ook Oussama meldde zich later bij het politiebureau. Over Oussama zei een woordvoerder van de politie tegen RTL Boulevard: "We beschouwen deze persoon als een getuige en geen verdachte."

Niet delen

De jongen in de video is minderjarig. Het verspreiden van de beelden kan enorme schade veroorzaken en is bovendien strafbaar. Mocht je de (ongecensureerde) beelden tegenkomen of ontvangen, rapporteer of verwijder deze dan en deel ze niet.

'Vreselijk veel spijt'

Bilals advocaat liet eerder vandaag al aan De Telegraaf weten dat de acteur toegeeft dat hij "een enorme fout heeft gemaakt" en "vreselijk veel spijt" heeft. "Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap, zegt hij. Hij is enorm aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten", aldus Hoogervorst.

Ster advertentie
Ster advertentie