Up 2 Date

HEMA reageert op ophef na baby’s in één zin genoemd te hebben met seks in eigen magazine

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. HEMA reageert op ophef na baby’s in één zin genoemd te hebben met seks in eigen magazine

Hema heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan na een merkwaardige publicatie van hun eigen Baby Magazine. Op de cover stond: “Alles voor jou en je baby: van speen tot seksspeeltje”. HEMA biedt na de boze reacties hun excuses aan en haalt hun magazine uit de schappen.

Reacties

Op X zijn verschillende reacties te lezen van mensen die de ondertitel van Baby Magazine verafschuwen. Zo schrijft iemand: “Ziek”. Een ander persoon op X is wat uitgebreider in haar formulering: “Dit soort praktijken kunnen en zullen wij niet dulden. Als HEMA denkt dat zij met dit soort reclamecampagnes de kinderlijke onschuld kan vermoorden en seks en baby’s aan elkaar koppelt, kunnen ze inpakken en kopen wij niets meer in hun winkelketens.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie HEMA

Inmiddels heeft HEMA via een woordvoerder gereageerd op de ophef. "Door een onhandige formulering hebben we hier de plank volledig misgeslagen." Volgens de woordvoerder was het “niet handig om op de voorpagina een tekst te zetten die de link legt tussen baby's en seks”. Ook legt de woordvoerder uit dat het blad voor 95 procent over baby’s gaat. Daarnaast is de overige vijf procent bedoeld als “steuntje in de rug” voor ouders. Met de ondertitel wilde het winkelconcern ervoor zorgen dat ouders ook “aan zichzelf denken”.

Het blad ligt inmiddels niet meer in de schappen, maar is wel al bij sommige mensen bezorgd.

Ster advertentie
Ster advertentie