Up 2 Date

#Ikwilnaarschool: Studenten demonstreren vrijdag voor meer fysiek onderwijs

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. #Ikwilnaarschool: Studenten demonstreren vrijdag voor meer fysiek onderwijs

Veel studenten zijn er klaar mee om vanuit hun krappe studentenkamer online onderwijs te moeten volgen. Daarom organiseren verschillende studentenorganisaties deze vrijdag samen met de actiegroep #ikwilnaarschool een demonstratie voor meer fysiek onderwijs.

KWaliteit

De laatste maanden worden de meeste lessen en colleges online gegeven. Nog maar 10 tot 30 procent van het onderwijs vindt fysiek plaats. Sommige studenten hebben zelfs helemaal geen fysieke lessen meer. Volgens de organisatoren van de demonstratie is de kwaliteit van het onderwijs hierdoor minder geworden.

Mentale problemen

Veel studenten geven aan mentale problemen te ervaren, doordat ze de hele week thuis moeten studeren. "Veel studenten zitten dagenlang opgesloten in hun kamer van 10 m2 om te kijken naar digitale colleges. Dat heeft een enorme impact op hun mentale welzijn", vertelt ASVA-voorzitter Maarten van Dorp tegen AT5. De studentenbonden eisen financiƫle middelen om veilig fysiek onderwijs aan te bieden. Bijvoorbeeld in evenementenzalen die momenteel leegstaan. "Elk uur dat studenten elkaar in de collegebanken op veilige afstand kunnen zien, maakt verschil."

Demonstratie

De demonstratie zal deze vrijdag om 13:00 uur plaatsvinden op het Amsterdamse Museumplein. De organisatoren roepen studenten van het mbo, hbo en de universiteit op om te komen en zich te houden aan de coronamaatregelen door mondkapjes te dragen en 1,5 meter afstand te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie