Up 2 Date

Migranten Lesbos weigeren massaal nieuw kamp te betreden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Migranten Lesbos weigeren massaal nieuw kamp te betreden

De Griekse overheid is druk bezig met het opzetten van een nieuw kamp voor migranten op Lesbos. Zij zagen hun oude woonplaats, kamp Moria, vorige week in vlammen opgaan en sloegen op de vlucht. Toch weigeren de meeste migranten het nieuwe kamp te betreden. Dat meldt meldt Euronews.

Migranten weigeren

Duizenden migranten slapen op straat nu hun tenten zijn afgebrand. Toch weigert het grootste deel van hen nu hun intrek te nemen in een tijdelijk kamp. De Griekse autoriteiten op het eiland delen massaal flyers uit en sturen tekstberichten naar de vluchtelingen, in de hoop hen op andere gedachten te brengen en toch zover te krijgen om ze over de streep te trekken.

Slechte omstandigheden

Het is de bedoeling dat er 5000 migranten worden opgevangen in het tijdelijke kamp, maar vooralsnog hebben pas 1200 personen zich gemeld. "Ze zijn nog steeds terughoudend", vertelt een bron bij de politie. "De onderhandelingen zijn gaande." De reden dat veel migranten weigeren is omdat ze bang zijn dat de omstandigheden in het kamp net zo schuld zullen worden als die van kamp Moria.

Kamp Moria

In het kamp was eigenlijk plaats voor een paar duizend migranten, maar op het hoogtepunt waren dit er maar liefst 13.000. Deze raakten allen dakloos toen de verwoestende brand uitbrak. Een deel van hen werd overgeplaatst naar het vaste land van Griekenland, maar de meeste mensen bleven achter.

Ster advertentie
Ster advertentie