Up 2 Date

Binnen no time 15.000 slaapzakken ingezameld voor asielzoekers kamp Moria

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Binnen no time 15.000 slaapzakken ingezameld voor asielzoekers kamp Moria

Een Nederlandse inzamelingsactie van slaapzakken voor vluchtelingenkamp Moria is is een heel groot succes geworden. Binnen een paar dagen waren er al 15.000 slaapzakken ingezameld, waarmee het doel van de actie behaald is.

verwoestende brand

Nadat er in het Griekse vluchtelingenkamp een verwoestende brand woedde, kwamen duizenden migranten terecht in tenten langs de weg. "Mijn team is op Lesbos en die sturen foto's van kinderen die op straat liggen, op het cement. Die foto's kwamen zo hard binnen.", zegt Steffi de Pous die het initiatief nam voor de actie in het NOS Radio 1 Journaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

24 uur

Steffi bedacht eerder al de stichting Because We Carry, waarbij ze rugzakken en babydragers inzamelde. Nu de temperaturen dalen zijn er ook slaapzakken nodig. "Je kunt 'm omslaan bij gure wind, het is lekker zacht om je kind op te verschonen, maar vooral extreem nodig in de nacht", werd in de oproep gemeld. In 24 uur tijd waren de 15.000 slaapzakken die er ingezameld moesten worden al bijna verzameld. "De bereidheid om te helpen is ongelofelijk groot. Ik was onwijs blij en geraakt", vertelt de Pous. De inzamelingsactie is inmiddels gestopt.

Ster advertentie
Ster advertentie