Up 2 Date

Griekse politie arresteert vijf mensen voor brand kamp Moria

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Griekse politie arresteert vijf mensen voor brand kamp Moria

De Griekse politie heeft vijf arrestaties verricht in verband met de brand in het vluchtelingenkamp Moria. De identiteit van de vijf mensen is onbekend, maar het zou gaan om de brandstichters die verantwoordelijk zijn voor de verwoesting van het kamp op Lesbos. Dat meldt de minister van Burgerbescherming Michalis Chrisohoidis op Twitter.

één persoon nog op de vlucht

De Griekse autoriteiten zijn momenteel nog op zoek naar één persoon, die ook medeplichtig zou zijn. Volgens geruchten zou de brand in het kamp aangestoken zijn door vluchtelingen die ontevreden waren over de coronamaatregelen. De 13.000 inwoners van het kamp mochten al weken het kamp niet verlaten en moesten de uiterst slechte omstandigheden voor lief nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Humanitaire ramp

Nog altijd zitten er meer dan 12.000 mensen, voornamelijk afkomstig uit Afghanistan, Afrika en Syrië, zonder dak boven hun hoofd, met geen toegang tot sanitaire voorzieningen, voedsel of schoondrinkwater. De Griekse regering probeert nu met man en macht een nieuw kamp te bouwen voor hen, maar veel migranten weigeren dit. Ook de lokale bevolking van Lesbos zit er niet op te wachten. Beiden wijzen zij naar de Europese Unie die zijn verantwoordelijkheid moet nemen en de migranten eerlijk moet verdelen over alle lidstaten.

Ster advertentie
Ster advertentie