Up 2 Date

Groningse journalist krijgt molotovcocktail door zijn raam gegooid

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Groningse journalist krijgt molotovcocktail door zijn raam gegooid

De Groningse Willem Groeneveld kreeg woensdagnacht de schrik van zijn leven. Bij de journalist van de lokale nieuwssite Sikkom werd een molotovcocktail door zijn raam gegooid. Het vuur wist hij zelf te blussen.

Stenen door de ruit

De politie is momenteel bezig met een onderzoek. Over de aanleiding willen ze nog niets kwijt, meldt RTV Noord. De journalist krijgt helaas vaker te maken met intimidatie. Zo werden er twee jaar geleden stenen door de ramen van zijn huis gegooid nadat hij een aantal kritische artikelen had geschreven over huisjesmelkers en verhuurders.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Intimidatie

Eerder deze zomer was het ook raak: na een artikel over het weghalen van fietsen van een stoep door een vastgoedondernemer stonden er zo'n dertig fietsen voor zijn huis. Daar hield het niet op. Een aantal dagen later is de dochter van de ondernemer met een accordeonist naar het huis van Groeneveld gegaan om hem te 'feliciteren' met zijn verjaardag. Later werden zijn adres en telefoonnummer op Facebook gezet.

Aangifte

Zowel de journalist als Sikkoms moederbedrijf NDC Mediagroep heeft destijds aangifte gedaan. De gemeenteraad van Groningen sprak zich uit tegen de intimidaties en de burgemeester noemde het gedrag van de vastgoedondernemer 'onaanvaardbaar'.

Het is niet bekend of de gebeurtenis van woensdagnacht verband houdt met de eerdere incidenten.

Ster advertentie
Ster advertentie