Naar homepage
Up 2 Date

Burgemeester Chicago wil alleen met journalisten van kleur spreken

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Burgemeester Chicago wil alleen met journalisten van kleur spreken

Burgemeester van Chicago Lori Lightfoot wil alleen met journalisten van kleur spreken over haar tweejarig ambtsjubileum. Op deze manier wil ze aandacht vragen voor het gebrek aan diversiteit op nieuwsredacties. Dat laat de burgemeester weten in een brief aan Chicago.

Schande

Lightfoot, die de eerste zwarte vrouw en openlijk homoseksueel die burgemeester werd van Chicago, vindt dat het aan haar is om dit belangrijke thema van diversiteit aan de orde te stellen. Ze noemt het een "schande" dat het perskorps voor het grootste deel wit is in een stad waar de helft van de inwoners van kleur is. "Onze media zouden die multiculturaliteit moeten weerspiegelen", vindt ze.

De burgemeester is teleurgesteld dat media in Chicago niks hebben veranderd na het felle debat dat de afgelopen jaren in de VS is gevoerd over racisme. Ze hoopt met haar actie dat de media werk gaan maken van een meer inclusievere redactie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aandacht

Journalisten hebben verdeeld gereageerd op de actie van Lightfoot. Tiffany Walden die hoofdredacteur is bij The Triibe, een website die zich richt op de zwarte gemeenschap in Chicago, vindt het een goede zaak dat er aandacht wordt besteed aan dit thema. Volgens haar is het een dagelijks terugkerende strijd voor zwarte journalisten in Chicago om zich te bewegen in het huidige medialandschap.

De National Association of Black Journalists kan zich juist niet vinden in Lightfoots besluit. De vereniging vindt het uitsluiten van journalisten geen goede zaak, ook als het maar voor één dag is om een punt te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie