Up 2 Date

18-jarige man richt bloedbad aan op universiteit in Rusland, minimaal acht doden

foto: NOS
  1. Newschevron right
  2. 18-jarige man richt bloedbad aan op universiteit in Rusland, minimaal acht doden

Een 18-jarige man heeft vanochtend het vuur geopend op het terrein van de Russische staatsuniversiteit Perm. Bij de schietpartij zijn zeker acht doden gevallen en minimaal veertien mensen gewond geraakt.

Studenten sprongen uit ramen

De gewapende man liep rond 11 uur lokale tijd het terrein van de universiteit op en begon om zich heen te schieten. De school sloeg meteen alarm waarna mensen massaal het gebouw probeerden te ontvluchten. Op videobeelden die rondgaan op sociale media is te zien dat studenten uit ramen sprongen. Hulpdiensten waren snel ter plekke waarna de schutter kon worden aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bleek hij gewond te zijn geraakt, zo meldt een onderzoekscommissie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is nog onduidelijk of hij zijn verwondingen heeft overleefd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woede

De universiteit heeft op haar website een bericht geplaatst dat de schutter op sociale media had gedeeld. Daarin zegt hij dat hij geen lid is van een terroristische organisatie en uit woede handelde. "Woede overweldigt me. Ik wil alles op mijn pad vernietigen, zo veel mogelijk pijn achterlaten in deze wereld. Degenen die ik niet kan doden, zullen deze dag voor altijd onthouden". Het bericht is inmiddels van sociale media verwijderd.

Ster advertentie
Ster advertentie