Up 2 Date

12- en 15-jarige jongens gearresteerd voor mishandeling op station Bijlmer Arena

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 12- en 15-jarige jongens gearresteerd voor mishandeling op station Bijlmer Arena

Twee jongens van 12 en 15 jaar zijn aangehouden in het onderzoek naar de poging tot doodslag op station Amsterdam Bijlmer Arena, op 5 mei. Ze hebben zichzelf gemeld bij de politie en komen uit Purmerend en Amsterdam. De 12-jarige jongen meldde zich vrijdag maar werd diezelfde dag weer vrijgelaten, hij blijft wel verdachte. De 15-jarige heeft zich vandaag gemeld en zit nog steeds vast.

Mishandeling

Op vrijdagavond 5 mei werd een volwassen man op Station Bijlmer Arena aangevallen door een grote groep jongeren. Ze sloegen en schopten hem en duwden hem op het spoor. Het slachtoffer werd ook tegen zijn hoofd geschopt. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend, maar de politie heeft gesproken met een man die hem na de mishandeling op het perron heeft geholpen.

Volgens de getuige sprak het slachtoffer weinig Nederlands maar kon hij zich een beetje in het Engels uitdrukken. Hij had een Italiaans accent en werd geschat op ongeveer veertig jaar oud. Voorafgaand aan de mishandeling zou de man ongevraagd een minderjarige op zijn mond hebben gezoend. Er is inmiddels aangifte gedaan van aanranding tegen het onbekende slachtoffer, maar de politie heeft nog geen verdere informatie hierover.

Arrestaties

Vorige week werden er ook twee jongens van 12 en 13 jaar oud door de politie opgepakt. Ze werden dezelfde dag vrijgelaten maar blijven verdachten. In totaal zijn er nu elf jongens gearresteerd. Acht van hen zijn verdachten, waarvan drie nog vastzitten.

De politie Amsterdam zegt dat nog niet alle betrokkenen zich hebben gemeld. Ze verwachten de komende tijd meer arrestaties.

Ster advertentie
Ster advertentie