Up 2 Date

Nog een verdachte aangehouden voor duwen van man op spoor Amsterdam Bijlmer Arena

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nog een verdachte aangehouden voor duwen van man op spoor Amsterdam Bijlmer Arena

De politie heeft gisterenavond een zevende verdachte opgepakt voor de zware mishandeling van vrijdagavond op treinstation Bijlmer Arena. Daarbij werd een man op het spoor geduwd. De politie beoordeelt de situatie op dit moment als een poging tot doodslag. De verdachten in de zaak zijn allemaal tussen de 15 en 17 jaar oud en komen uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad.

Verdachten

De eerste zes verdachten meldden zich gisterenmiddag bij het politiebureau. Van de inmiddels zeven aangehouden jongens zitten er op dit moment nog drie vast. Eén jongen is vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte. De andere drie jongens zijn helemaal geen verdachten meer in de zaak. De politie is op dit moment nog op zoek naar meer verdachten en roept hen op zich te melden. Doen ze dit niet dan zal de politie herkenbare beelden van de jongens naar buiten brengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vechtpartij

Afgelopen vrijdag rond 21.25 uur kreeg de politie een melding over een vechtpartij op het station Bijlmer Arena in Amsterdam. Niet lang daarna verschenen de eerste beelden van het heftige incident op social media. Op een filmpje is te zien hoe een man door een groep van minstens 10 jongeren meermaals wordt geschopt en geslagen, onder meer tegen zijn hoofd, terwijl hij op de grond ligt. Omstanders juichen, schreeuwen en filmen, maar grijpen niet in. Wanneer het slachtoffer overeind weet te komen, geeft een van de jongeren hem een duw, waardoor hij vanaf het perron op het spoor valt.

Slachtoffer spoorloos

Van het slachtoffer ontbreekt nog steeds elk spoor. De politie heeft meerdere oproepen gedaan aan hem om zich te komen melden, maar tot op heden zonder resultaat. De politie hoopt dat de man een verklaring wil afleggen.

Ster advertentie
Ster advertentie