Up 2 Date

Zes mannen opgepakt wegens seksueel misbruik 13-jarige

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zes mannen opgepakt wegens seksueel misbruik 13-jarige

Zes mannen zijn deze week opgepakt, omdat ze een jonge vrouw (22) seksueel misbruikt zouden hebben. Het eerste misbruik vond plaats toen ze 13 jaar was en duurde zo'n zes jaar. De verdachten komen uit Den Haag, Vlaardingen en Hardinxveld-Giessendam.

Arrestaties

Vorig jaar heeft de jonge vrouw aangifte gedaan tegen de zes mannen tussen de 30 en 59 jaar oud. Er volgde een onderzoek van het team Mensenhandel van de Regionale Recherche Rotterdam. Dat leidde maandag en dinsdag tot de arrestaties in en bij de woningen van de verdachten.

Vijf van hen zijn na verhoor weer vrijgelaten, maar ze blijven wel verdachten. De zesde man zat al vast voor een strafbaar feit en komt donderdag voor de rechter-commissaris. Dan wordt er bepaald of hij langer vast blijft zitten.

Seksuele uitbuiting

De mannen worden ook verdacht van seksuele uitbuiting. Ze zouden opnames hebben gemaakt van het misbruik. De politie heeft de woningen van de verdachten onderzocht en er zijn onder meer mobiele telefoons en laptops in beslag genomen. Het onderzoek heeft nu al resultaat opgeleverd en loopt nog steeds.

Het is duidelijk dat een aantal verdachten elkaar onderling kende, maar wat hun relatie met de jonge vrouw was, is nog onbekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie