Up 2 Date

Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben vanavond opnieuw een persconferentie gehouden om nieuwe maatregelen aan te kondigen. De maatregelen hebben dit keer vooral invloed op de horeca, maar de eventuele aanvullende maatregelen worden later bekendgemaakt door de burgemeesters.

Horeca

Gisteren werd al bekend dat het aantal mensen dat aanwezig mag zijn in een zaal, wordt teruggebracht van honderd naar vijftig. In tegenstelling tot eerder werd gezegd, geldt dit ook voor bruiloften. "Er zijn uitzonderingen, zoals voor demonstraties, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten." Verder moeten cafés om 00.00 de lampen aan doen en de muziek uit. Een uur later moet de zaak leeg zijn. De maatregelen gaan zondag om 18.00 al in.

regio's

De maatregelen gelden naar alle waarschijnlijkheid voor de regio's Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Holland Midden (Leiden). De regio's Zuid-Holland Zuid, Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Zaanstreek-Waterland kunnen mogelijk later nog worden toegevoegd, omdat deze ook hoge besmettingscijfers hebben.

De stijging gaat volgens Rutte zo snel in deze regio’s, dat er nieuwe regels volgen: “Het virus is met een comeback bezig.”

Ster advertentie
Ster advertentie