Up 2 Date

Kabinet: Kleine eendaagse festivals mogen vanaf 14 augustus doorgaan onder 'strikte voorwaarden'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet: Kleine eendaagse festivals mogen vanaf 14 augustus doorgaan onder 'strikte voorwaarden'

Het demissionaire kabinet heeft besloten dat kleine eendaagse festivals vanaf 14 augustus onder "strikte voorwaarden" door mogen gaan. Het gaat om festivals waarbij maximaal 750 bezoekers komen zonder vaste zitplaats.

Grote evenementen

Dat betekent dat grotere evenementen voorlopig niet mogen doorgaan. Het kabinet besloot eerder ook al dat meerdaagse festivals met een campingovernachting ook niet mogen doorgaan tot 1 september.

Strikte voorwaarden

De strikte voorwaarden waar de festivals aan moeten voldoen, zijn dat de festivals in ieder geval buiten moeten zijn of in een tent die aan vier zijden open is. Daarnaast moeten bezoekers zijn gevaccineerd, in de afgelopen zes maanden corona hebben doorgemaakt of een negatieve testuitslag hebben die niet ouder dan 24 uur is.

Eerder

Het kabinet zou eigenlijk pas op 13 augustus duidelijkheid geven over de eendaagse festivals, maar evenementenorganisator ID&T vond dat te laat en spande samen met ruim veertig andere festivalorganisatoren een kort geding aan tegen het kabinet. Daarop besloot het kabinet toch eerder uitsluitsel te geven.

Ster advertentie
Ster advertentie