Naar homepage
Up 2 Date

Twitter gaat strenger optreden tegen racistische haatberichten

bron: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Twitter gaat strenger optreden tegen racistische haatberichten

Helaas zien veel mensen platforms als Twitter nog steeds als ideale plek om al dan niet anoniem allerlei haatberichten de wereld in te slingeren. Daarom heeft Twitter nu de regels wat betreft racisme en haatzaaien aangescherpt, zo melden ze in een blogbericht. Taalgebruik dat personen dehumaniseert op basis van ras, etniciteit of afkomst is vanaf nu verboden.

Tweets verwijderen

Twitter geeft voorbeelden van tweets waarin dit gebeurt en geeft aan dat deze vanaf nu verwijderd moeten worden als ze worden gerapporteerd. Ook gaat het platform verder met het zelf opsporen van haatberichten, onder andere door middel van algoritmes. "Als een account herhaaldelijk de Twitter-regels overtreedt, kunnen we het account tijdelijk vergrendelen of opschorten."

Tweets regels

Twitter

Voorbeeldtweets met dehumaniserend taalgebruik

Ingrijpen bij haatzaaien

Social media-platforms als Twitter staan al lange tijd onder druk om meer te doen tegen haatzaaiende berichten. Eerder verbood Twitter al taalgebruik dat personen dehumaniseert op basis van religie, leeftijd, lichamelijke beperking of ziekte. Ras toevoegen aan dit rijtje stond volgens woordvoerders al langer op de planning. "Onze regels evolueren voortdurend om de realiteit van de wereld waarin we leven te reflecteren. Onze primaire focus ligt op het aanpakken van de risico's op offline schade en onderzoek toont aan dat dehumaniserend taalgebruik dat risico vergroot."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie