Up 2 Date

Vier gewonden nadat man vuur opent in collegezaal van Duitse universiteit

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vier gewonden nadat man vuur opent in collegezaal van Duitse universiteit

Bij een schietpartij op een universiteit in de Duitse stad Heidelberg zijn zeker vier mensen gewond geraakt. De gebeurtenis vond plaats in een collegezaal van een lokale universiteit, zo meldt het Duitse persbureau DPA.

Vrouw in het hoofd geraakt

De man, vermoedelijk een student van de universiteit, stormde de collegezaal in en begon met een geweer om zich heen te schieten. Een van de slachtoffers, een vrouw, zou enkele uren na de schietpartij zijn overleden aan haar verwondingen, nadat ze in het hoofd werd geraakt. De lokale autoriteiten kunnen dat echter nog niet bevestigen.

Zelfmoord

De man vluchtte na de afschuwelijke daad de collegezaal uit en werd uiteindelijk dood gevonden. Volgens de politie heeft hij zelfmoord gepleegd. Het is niet bekend wat zijn motief was om het bloedbad aan te richten. Ook zijn Het onderzoek naar de schietpartij is nog in volle gang.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie