Up 2 Date

Mars ontvangt zware boete nadat 2 medewerkers in vat chocolade vallen

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Mars ontvangt zware boete nadat 2 medewerkers in vat chocolade vallen

Het moederbedrijf van Mars heeft een boete van omgerekend 13.600 euro gekregen nadat twee medewerkers in een vat chocolade waren gevallen. Het tweetal moest door hulpdiensten bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht worden.

Vat met chocolade

De twee arbeiders vielen in juni 2022 om een onduidelijke reden in een tank waar Dove-chocolade gemengd werd. Het incident deed zich voor in de Verenigde Staten, in een fabriek van Mars Wrigley in Pennsylvania.

Hulpdiensten snelden zich naar de chocoladefabriek om een gat te maken in de onderkant van de met chocolade gevulde vat. Volgens persbureau AP was de tank driekwart gevuld. De arbeiders werden direct na hun bevrijding naar het ziekenhuis gebracht, waarvan een zelfs met helikopter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet in hoger beroep

Volgens de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) in de Verenigde Staten was het een gevaarlijk incident. "Die mannen waren ingehuurd om de tanks te reinigen, maar kregen daar niet de juiste opleiding voor", aldus een woordvoerder van OSHA. De organisatie legde het moederbedrijf dan ook een boete van 14.500 dollar op, omgerekend zo'n 13.600 euro.

In een reactie aan persbureau AP laat een woordvoerder van Mars Wrigley weten niet in beroep te gaan tegen de boete. "De veiligheid van onze werknemers is de belangrijkste prioriteit voor ons. Dit geldt ook voor arbeiders die niet vast voor ons werken", legde hij uit. "We waarderen dan ook hoe het onderzoek in samenwerking met ons gevoerd is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie