Up 2 Date

Huurprijzen van sociale huurwoningen niet omhoog dit jaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Huurprijzen van sociale huurwoningen niet omhoog dit jaar

De huurprijzen van sociale huurwoningen gaan dit jaar niet omhoog. Dat maakt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bekend in een Kamerbrief.

Huurprijzen bevroren

Sociale huurwoningen zijn huizen met een maximale netto huurprijs van 752 euro. De huurprijzen hiervan gaan ieder jaar in juli omhoog voor alle huurders. Die worden dit jaar dus bevroren in verband met de coronacrisis. Dit nadat de Tweede Kamer vorige week onverwachts een motie aannam van de SP, dat het kabinet opriep om huishoudens in financiƫle nood bij te staan in deze tijd.

6 euro netto

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft woensdag in een Kamerbrief dat het de huurders zo'n 6 euro netto in de maand scheelt. Vorig jaar drong de Eerste Kamer al aan om de huur in 2020 te bevriezen, maar dat weigerde Ollongren toen.

Toch geldt de huurbevriezing mogelijk niet voor iedereen. "Indien een woning verbeterd is, bijvoorbeeld door verduurzaming, is het wel mogelijk dat de huurder een daaraan verbonden huurverhoging krijgt", laat Ollongren weten.

Ster advertentie
Ster advertentie