Up 2 Date

Lerares die door 6-jarige leerling werd neergeschoten klaagt school aan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lerares die door 6-jarige leerling werd neergeschoten klaagt school aan

De lerares die in de Amerikaanse staat Virginia werd neergeschoten door een 6-jarige leerling heeft het bestuur van de school aangeklaagd. Het bestuur zou er meerdere keren op zijn gewezen dat de jongen een pistool bij zich droeg.

Nalatigheid

Het wapen van de kleuter zou voor de schietpartij al gezien zijn, maar bij een doorzoeking van zijn tas werd het niet gevonden. Ondanks de waarschuwingen besloot het schoolbestuur om de situatie af te wachten, omdat de schooldag bijna voorbij was.

De lerares klaagt daarom het schoolbestuur aan vanwege nalatigheid. Kort daarop is de directeur van de basisschool ontslagen. De school is nog altijd gesloten, maar gaat volgende week weer open.

Schietpartij

De lerares werd afgelopen vrijdag middenin de klas op Richneck Elementary School in haar borst geschoten. Een politiewoordvoerder benadrukte na het schietincident dat er "hier geen sprake was van een ongeluk". De schietpartij vond volgens ooggetuigen plaats na "een woordenwisseling" tussen de 6-jarige schutter en zijn juf, zo melden Amerikaanse media.

De politie nam de 6-jarige jongen na de schietpartij mee naar het plaatselijke politiebureau. Volgens hen werd er vooral gekeken naar hoe "deze jongeman zelf het best geholpen kan worden".

Ster advertentie
Ster advertentie