Up 2 Date

Politie toont aanstaande donderdag beelden van relschoppers Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie toont aanstaande donderdag beelden van relschoppers Rotterdam

De politie gaat aankomende donderdag beelden van verdachte relschoppers bij de rellen in het centrum van Rotterdam tonen. De beelden zullen vanaf 17:00 uur te zien zijn in het programma Bureau Rijnmond en ook online. Ook zullen de beelden volgende week dinsdag getoond worden in Opsporing Verzocht op NPO 1.

Intern bekeken beelden

Een politiewoordvoerder meldt aan De Telegraaf dat het om beelden van een aantal verdachten gaat die de politie intern heeft bekeken. Op die manier kregen wijkagenten en politiemedewerkers de kans om de verdachten te herkennen, zodat ze opgepakt kunnen worden. "Je ziet bijvoorbeeld mensen stenen gooien terwijl ze onherkenbaar zijn. Op andere beelden zien we die personen dan soms wel herkenbaar in beeld."

Verdachten kunnen zich nog melden

Normaal gesproken worden beelden twee weken intern bekeken, maar vanwege de ernst van de situatie gaf het OM de politie toestemming om de beelden eerder naar buiten te brengen. Verdachten die zich de komende dagen op het politiebureau melden kunnen mogelijk nog voorkomen dat ze te zien zijn op de beelden. Minderjarigen en personen van wie de politie vermoedt dat ze minderjarig zijn worden sowieso onherkenbaar in beeld gebracht.

Rellen

Tijdens de rellen van 19 november op en rondom de Coolsingel in het centrum van Rotterdam werden 51 verdachten opgepakt, waarvan de helft minderjarig is. De rellen braken uit na een vreedzame demonstratie tegen het 2G-systeem. Daarbij werd ook zwaar vuurwerk afgestoken, leuzen als 'vrijheid' geroepen en uiteindelijk ook politieauto's in brand gestoken.

Ster advertentie
Ster advertentie