Up 2 Date

België geeft Noord- en Zuid-Holland code rood

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. België geeft Noord- en Zuid-Holland code rood

Onze zuiderburen zijn enorm ongerust over de coronasituatie en hebben daarom een drastische maatregel genomen: het land zet de twee grootste provincies van Nederland, Noord- & Zuid-Holland op code rood.

Code Rood

Dat heeft België vrijdagmiddag besloten. Voor Belgen geldt vanaf nu: wie na een verblijf van minstens twee dagen vanuit deze provincies naar België terugreist, moet verplicht een coronatest doen en vervolgens in quarantaine. Hoelang de quarantaine moet duren, dat heeft de Belgische regering er nog niet bij gezegd. De maatregelen gelden dus ook voor reizigers uit Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Opmars in Randstad

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken is ongerust over de opmars van het virus in de Randstad. Alleen al vandaag kwam er een record aantal coronabesmettingen bij in Nederland, die voornamelijk vastgesteld werden in grote steden als Amsterdam en Rotterdam.

Nederland scherpt ook aan

De Nederlandse overheid scherpte deze week op zijn beurt het reisadvies al aan voor landen in Europa, waaronder gebieden in Tsjechië en Portugal.

Ster advertentie
Ster advertentie