Up 2 Date

Vader wiens tweeling overleed in een te hete auto pleit 'onschuldig'

foto: YouTube Videostill
  1. Newschevron right
  2. Vader wiens tweeling overleed in een te hete auto pleit 'onschuldig'

De advocaat van de vader uit Bronx wiens tweeling stierf nadat hij ze per ongeluk in een hete auto was vergeten toen hij de hele dag ging werken, zegt dat de vader 'ontroostbaar' is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

doodslag

Juan Rodriguez, de vader van de 1-jarige tweeling, wordt aangeklaagd voor doodslag, maar heeft een 'niet-schuldig pleidooi' gehouden.

"Zoals jullie je misschien kunnen voorstellen is meneer Rodriguez, zijn lieve vrouw Marissa, de gehele familie Rodriguez en alle mensen om hun heen zijn enorm verdrietig door deze tragische en verschrikkelijke samenloop van omstandigheden", zegt de advocaat tegen ABCNews.

'grootste nachtmerrie'

Marissa heeft zelf ook gereageerd in een statement. "Dit is absoluut mijn grootste nachtmerrie. Alles wat ik doe, herinnert me aan mijn lieve, slimme, prachtige baby's en ik kan het nog steeds niet geloven."

"Hoewel ik meer pijn heb dan ik mij ooit had kunnen voorstellen, houd ik nog steeds van mijn man. Hij is een goed persoon en een fantastische vader en ik weet dat hij nooit met opzet iets zou doen wat de kinderen pijn doet. Ik zal nooit over dit verlies heen komen en ik weet dat hij zichzelf nooit zou vergeven voor deze vergissing."

vergeten

Juan ging vrijdag naar zijn werk, nadat hij zijn 4-jarige zoontje had afgezet. Hij vergat dat achterin zijn 1-jarige tweeling in hun zitjes met de rug naar hem toe zaten vastgemaakt. Toen hij acht uur later bij zijn auto terugkwam om naar huis te gaan, zag hij zijn kinderen levenloos in hun kinderzitjes zitten. Hij belde direct de politie en ambulance, maar zijn kinderen waren al overleden.

'niet expres'

"Mijn cliënt had onder geen enkele voorwaarde gewild dat dit gebeurde. Hij is getrouwd, zijn vrouw is hier, samen met een aantal familieleden die hem supporten en ontzettend van hem houden", pleitte de advocaat tegen de jury.

"Hij heeft absoluut niets expres gedaan. Als hij de tijd kon terugdraaien, zou hij dat zeker doen. Ik denk dat we in deze wereld, waarin zoveel - misschien té veel - afleiding is het niet had hoeven gebeuren, maar het is wel gebeurd en dat is verschrikkelijk."

"Hij is zich er van bewust dat hij hier de rest van zijn leven mee moet leven", sloot de advocaat af.

Ster advertentie
Ster advertentie