Up 2 Date

Dave Roelvink zit in Zuid-Afrikaanse afkickkliniek: "Ik kan het niet alleen"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dave Roelvink zit in Zuid-Afrikaanse afkickkliniek: "Ik kan het niet alleen"

Dave Roelvink bevindt zich sinds drie weken in een Zuid-Afrikaanse afkickkliniek. De realityster kampt met verslavingsproblemen en heeft onlangs last gehad van een terugval. Dat laat zijn vader weten in de laatste aflevering van De Roelvinkjes.

Dave Roelvink opgenomen

Dave Roelvink heeft vorig jaar bekend gemaakt dat hij kampt met een drugs- en drankverslaving. In het verleden heeft hij hiervoor hulp gekregen. Hoewel het een stuk beter met hem leek te gaan en hij zich vooral heeft gefocust op zijn welzijn, heeft hij toch last gehad van een terugval. In de laatste aflevering van De Roelvinkjes, de realityshow van de familie Roelvink, vertelt zijn vader dat de realityster ervoor heeft gekozen om zich op te laten nemen in een afkickkliniek.

"Ik zag hem zitten, rechtop met grote ogen en een beetje angstig om zich heen kijkend. Ik voelde zijn polsslag en het leek net alsof hij een marathon had gelopen", vertelt zijn vader Dries. "Toen zei hij tegen mij: ik denk toch dat ik het weer niet alleen kan en ik wil me zo snel mogelijk weer op laten nemen.’’

Zwak moment

Op dit moment bevindt Dave zich in Zuid-Afrika en zit hij al op de helft van zijn traject. In een interview met Privé laat zijn vader weten dat hij zijn familie eens in de tien dagen spreekt. "Hij mist zijn gezinnetje enorm en als hij hoort van opa met Dean in het zwembad, dan weet je: dat had hij zelf willen doen."

Dries vertelt in hetzelfde interview dat het de afgelopen tijd een stuk beter ging met Dave. "Hij stond hartstikke stevig in zijn schoenen, niet één incident. Maar dan ineens is er dat zwakke moment met zulke grote gevolgen.”

Ster advertentie
Ster advertentie