Entertainment

Donny Roelvink geeft een update: "Ik heb geen chemotherapie nodig"

foto: Instagram: @donnyroelvink
  1. Newschevron right
  2. Donny Roelvink geeft een update: "Ik heb geen chemotherapie nodig"

Goed nieuws voor Donny Roelvink. De reality-ster en influencer hoeft geen chemotherapie te ondergaan. Zo meldt hij via een bericht op Instagram, waarin hij een update geeft over zijn gezondsheidstoestand. "De afgelopen twee weken heb ik echt in een bizarre sneltrein gezeten, maar hopelijk is deze nu weer tot stilstand gebracht."

Teelbalkanker

Donny kwam er twee weken geleden achter dat hij teelbalkanker had. Vlak na de diagnose werd hij meteen geopereerd, waarna het afwachten was. De tumor werd op de kweek gezet om te kijken hoe agressief deze was en wat mogelijke vervolgstappen zouden zijn. Donny laat nu via een bericht op Instagram weten dat hij gisteren de uitslag van het onderzoek heeft gekregen en dat deze erg geruststellend is.

Waakzaam wachten

Donny legt in zijn update op Instagram uit dat er twee vormen van teelbalkanker zijn. Je hebt ‘non-seminoom’, dat is een agressieve vorm van teelbalkanker en 'seminoom’, dat is een minder agressieve vorm. "En die laatste, die heb ik", schrijft de opgeluchte Roelvink-broer. Hij heeft dan ook geen chemotherapie nodig om de kanker te bestrijden.

Het advies van de artsen is nu "waakzaam wachten", legt Donny verder uit. Om de zoveel tijd krijgt hij een check-up en een echo om de boel goed in de gaten te houden en er op tijd bij te zijn mocht het wel terugkomen. "Volledig 'schoon' kan ik mezelf dus nog niet noemen maar dit is natuurlijk onwijs goed en geruststellend nieuws!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedankt

"De afgelopen 2 weken heeft mijn wereld echt op zijn kop gestaan", gaat Donny zijn post verder. "Maar mede door jullie onvoorstelbare steun heb ik mezelf erdoorheen kunnen trekken. Daarom wil ik jullie met heel mijn hart bedanken. Dit jaar heeft voor mij veel ups en downs gekend, alleen heb ik alle downs mij nooit laten breken", sluit Donny zijn verhaal af. "Dus laat dat ook niet bij jou gebeuren."

Ster advertentie
Ster advertentie