Up 2 Date

Duizenden lopen in Amsterdam mee met Pride Walk

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Duizenden lopen in Amsterdam mee met Pride Walk

Duizenden mensen lopen vandaag mee in de Pride Walk in Amsterdam. De optocht voor gelijke rechten voor de hele lhbti-gemeenschap begon in het Martin Luther Kingpark en eindigt bij het Centraal Station.

5000 deelnemers

Volgens een woordvoerder gaat het om zeker 5000 mensen die meelopen. Van tevoren verwachtte de organisatie al dat er veel mensen op de Pride Walk af zouden komen. De demonstratie kon vorig jaar vanwege corona niet doorgaan en is dit jaar een van de weinige grotere fysieke activiteiten. De woordvoerder laat weten dat de deelnemers zich in het park goed aan de 1,5 meter afstand hielden.

Vanwege de coronamaatregelen is het programma dit jaar opnieuw wat sober. Zo zijn er geen plein- en straatfeesten en is er ook geen botenparade, doorgaans het populairste en drukbezochtste onderdeel van de grote lhbti-week.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vlaggen met rouwband

De deelnemers aan de Pride Walk vragen aandacht voor de rechten van lhbti'ers wereldwijd. Op het Rokin komen ze langs 71 vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog verboden is. Behalve een rouwwimpel staat er ook een bordje naast waarop de bijbehorende straf te zien is. Dit is een intitiatief van Zero Flags, die ernaar streven het aantal vlaggen terug te brengen naar nul.

Van 31 juli tot en met 8 augustus vindt dit jaar voor de 25e keer Pride Amsterdam plaats. Ook FunX vindt dat iedereen er mag zijn en daarom is het van belang om te blijven bouwen aan een inclusievere samenleving. Het is tijd om uit je bubbel te komen en kennis met elkaar te maken, want er zijn meer gelijkenissen dan je denkt. Lees hier alle verhalen rondom de Pride!

Ster advertentie
Ster advertentie