Up 2 Date

Vakbond FNV wil 5 procent loonsverhoging voor supermarktpersoneel

  1. Newschevron right
  2. Vakbond FNV wil 5 procent loonsverhoging voor supermarktpersoneel

De supermarktsector is een van de weinigen sectoren die juist heeft geprofiteerd van de coronacrisis, maar medewerkers plukken daar nauwelijks de vruchten van. Daarom pleit vakbond FNV voor een forse loonsverhoging. Dat meldt AD.

5 procent omhoog

De vakbond wil dat de salarissen van medewerkers in de supermarkt, waaronder vakkenvullers, caissières en vulploegleiders, een loonsverhoging van maar liefst 5 procent krijgen.

Meer voordeel voor minderjarigen

Afgelopen donderdag zijn de onderhandelingen over het salaris van supermarktmedewerkers begonnen. Aan het ANP vertelt de voorzitter van de vakbond dat hij ook additionele voordelen wil voor minderjarigen. "Naast de 5 procent loonsverhoging, willen wij dat 17- en 18-jarigen hetzelfde verdienen als 19-jarigen. Daarmee voorkom je een jacht op de jongsten. Maar de supermarkten hebben daar moeite mee. Ze klagen nog over de loonsverhoging van vorig jaar toen het minimumjeugdloon voor 21-jarigen werd afgeschaft.”

'Supermarkten zijn schatrijk'

De supermarktbranche wijst op de risico's die zij lopen nu consumenten minder te besteden hebben, maar dat vindt de voorzitter complete onzin. "De supermarkten zijn schatrijk, mede dankzij de lage loonkosten. Ze kunnen de lonen makkelijk verhogen en meer vastigheid bieden: juist zekerheid van salaris en koopkracht kan ons helpen om de crisis het hoofd te bieden."

Ster advertentie
Ster advertentie