Up 2 Date

'Priester in Lyon werd neergeschoten vanwege buitenechtelijke affaire'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Priester in Lyon werd neergeschoten vanwege buitenechtelijke affaire'

De Griekse-orthodoxe priester die vorig weekend werd neergeschoten voor zijn kerk in Lyon, zou een affaire hebben gehad met de vrouw van de dader. Dit hebben de Franse media bekendgemaakt.

Tijdens het onderzoek naar het motief van de dader, was nauw contact met het federale parket voor terrorismebestrijding in Parijs. Er bleek echter geen terroristisch motief te zijn. De media spraken eerder al over een incident in de privésfeer. De verdachte heeft verklaard dat hij wraak wilde nemen. De priester had namelijk een affaire met zijn 34-jarige vrouw. In de woning van de verdachte werd een wapen gevonden. De man bleek een bekende van de politie. De echtgenote wist niet van de gewelddadige plannen van haar partner.

Ontwaakt uit coma

Direct nadat de 52-jarige priester 31 oktober werd neergeschoten, sloeg de dader op de vlucht. De priester lag enkele dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar kwam woensdag uit zijn coma. Volgens dagblad Le Parisien heeft hij tegen agenten verteld over 'een jaloerse partner van een van zijn veroveringen'. Een betrokkene vertelde tegen de krant: "De priester is seksueel erg actief; hij is zeer actief als het om vrouwen gaat."

Ster advertentie
Ster advertentie