Up 2 Date

Doden en gewonden bij schietpartij tijdens diploma-uitreiking in de Filipijnen

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Doden en gewonden bij schietpartij tijdens diploma-uitreiking in de Filipijnen

Er zijn zeker twee doden en meerdere gewonden gevallen bij een schietpartij op een universiteit in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Een man opende het vuur tijdens een diploma-uitreiking.

Voormalig burgemeester vermoord

Lokale media schrijven dat Rose Furigay, de voormalige burgemeester van Limatan City, en haar bewaker om het leven zijn gekomen tijdens de schietpartij. Op Twitter worden foto's verspreid waarop het lichaam van de burgemeester te zien zou zijn.

Derde dode

De dochter van de voormalige burgemeester zou volgens CNN Philippines gewond zijn geraakt. Zij studeerde af op de universiteit waar de schietpartij plaatsvond en wordt op dit moment behandeld in het ziekenhuis. Lokale media spreken ook van een derde dode, maar dit is nog niet bevestigd. Het zou gaan om een bewaker van de universiteit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

Op beelden die via social media rondgaan, is te zien dat de schutter is aangehouden. Nadat hij het vuur opende, probeerde hij te vluchten door over een muur te klimmen en in een auto te stappen. De president van de Filipijnen, Bongbong Marcos, zegt geschokt, bedroefd en in rouw te zijn door de aanslag. De politie doet momenteel onderzoek naar het misdrijf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie