Up 2 Date

Actrice Imanuelle Grives blijft langer vastzitten

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Actrice Imanuelle Grives blijft langer vastzitten

De raadkamer van Antwerpen heeft besloten dat de Nederlandse actrice Imanuelle Grives langer in voorlopige hechtenis moet blijven zitten. De actrice werd zondag 21 juli opgepakt wegens drugsbezit tijdens het Belgische festival Tommorowland. Ze werd betrapt met honderd xtc-pillen, 20 gram cocaïne, 10 gram ketamine en wat MDMA en afmetamine. In de Airbnb-woning waarin ze verbleef vond de politie ook drugs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Handel

Het onderzoek naar Imanuelle Grives is inmiddels afgerond en overgedragen aan de rechtbank. Ze staat volgens AD-journalist Victor Schilkamp terecht met twee vriendinnen van 39 en 41 jaar. Grives wordt verdacht van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen. Waarschijnlijk wordt de zaak over enkele weken inhoudelijk behandeld. De advocaat van Grives gaat met haar overleggen of ze in hoger beroep gaan tegen het verlengen van de hechtenis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inleven voor filmrol

Imanuelle Grives vertelde in haar verklaring dat ze zich probeerde in te leven in een personage en daarom al die drugs bij zich droeg tijdens Tommorowland. Haar advocaat vertelde De Telegraaf dat Grives wel vaker ver is gegaan om zich in te leven in een karakter: "Mijn cliënte heeft de gewoonte zich zeer goed voor te bereiden voor een nieuwe rol. Zo heeft ze ooit weken op straat geleefd voor een reeks over daklozen." Filmproducent Rodney Leysner bevestigde later dat Imanuelle Grives gecast was voor de film Suriname. Inmiddels is bekend dat Fajah Lourens de filmrol overneemt van Grives.

Suriname

De film Suriname is een remake van de gelijknamige film die in 2011 uitkwam. Daarin besluit zakenman Winston Richter afscheid te nemen van zijn leven als drugsdealer en terug te keren naar Suriname. Daar komt hij bekenden tegen uit de onderwereld die hem het leven zuur maken. Suriname zal vanaf februari in de bioscoop te zien zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie